Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2013 22:21 - Сливенският кмет в средата на мандата – за свършеното и предстоящото
Автор: nikis Категория: Регионални   
Прочетен: 171 Коментари: 0 Гласове:
0




image2014 година ще е посветена на подготовката и реализирането на нови проекти. В следващия програмен период за финансиране на ЕС община Сливен ще се фокусира върху възможностите за обновяване на транспортния парк и решаването на транспортните проблеми. Заедно с това общинското ръководство трябва да завърши успешно всички текущи обекти с европейско финансиране. В момента общата стойност на проектите, по които общината работи, е 88 милиона лева.

„Целта на първата година от мандата беше да върнем доверието на европейските и националните институции. Успяхме да рестартираме всички спрени инфраструктурни проекти, да подпишем изцяло нов договор за воден цикъл, да прекратим неприемливите рамкови споразумения. В резултат на тези споразумения в началото на управлението се наложи да върнем и около 9 млн. лева на Министерството на околната среда”, посочи кметът на община Сливен Кольо Милев на пресконференция, в която очерта основни моменти от управление, което влезе в третата си година.

„Втората година беше годината на реалната работа и в нея започнаха по-мащабни строителни дейности”, каза още той и даде за пример благоустрояването на парк „Юнак”, укрепването на срутището по пътя за крепостта „Туида”, ремонти на училища, корекцията на Дюлева река, пускането на кръговото кръстовище на Тернопол, проект, който беше част от инвестиционната програма на общината.

„Гледаме напред и към осигуряването на средствата за съфинансиране на текущите проекти, включително и с помощта на фонда за подкрепа на общините в работата с европейски средства ФЛАГ. Собственият ни принос в проекта за воден цикъл ще бъде разчетен в 2014 г.”, информира Милев.

Той припомни, че с последния си одобрен проект общината ще разполага с 550 000 лева, с които да проектира нови обекти. По думите на кмета идейният проект за кръгово кръстовище на Розова градина ще бъде подложен на обществено обсъждане и едва тогава възложен за изпълнение.

В равносметката за двете години кметът коментира и съдебните дела, с които общината защитава интересите си по отношение на стари договори с изпълнители и претенциите, които има за некачествено изпълнение на дейностите по първия воден цикъл.

Кметът припомни, че и в доклад на ОЛАФ се съдържат констатациите за нарушения по него. По-важния проблем обаче, по който се работи в момента, е паралелното отстраняване на недостатъците по изпълнението на участъци от стария проект, за да може те да не бъдат пречка при финализирането и свързването с новите участъци.

Какво каза кметът за претенциите на „ЛТБ – България” към общината заради прекратяването на дългосрочния 15-годишен договор за почистването на Сливен и кога се очаква размразяване на пречиствателната станция за питейни води, четете на:

slivenskidnevnik.wordpress.com




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikis
Категория: Новини
Прочетен: 15231
Постинги: 14
Коментари: 1
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930